Foredrag: Fra glæden ved håndarbejde til international tekstilkunst 07.11.18

Lisbeth Tolstrup fortæller om sit arbejde med og sin passion for håndarbejde
Hør Lisbeth Tolstrup, når hun i foredraget "Fra glæden ved håndarbejde til international tekstilkunst" fortæller om sin livslange passion for håndarbejde og tekstile udtryk.

Som ung var Lisbeth heldig at blive hyret til at oversætte og skrive om håndarbejde for forlag som Lademann og Borgen. Dermed opstod en særlig forbindelse mellem det selv at dyrke håndarbejde til gennem mere end 40 år at blive involveret i et utal af bøger – de fleste med tekstilt indhold.

I form af korte anekdoter og små beretninger dykker hun ned i arbejdet som skribent for ugeblade, dagblade og ikke mindst til bøger.

Afsluttende introducerer Lisbeth bogen ”Tekstilkunst i Danmark 2008-2018”, som forventes at udkomme over sommeren 2019 på Forlaget på Tredje, der holder til i Sakskøbing.

Om Lisbeth Tolstrup
Lisbeth Tolstrup (født 1952), der siden 2017 har boet i Sakskøbing, er uddannet håndarbejdslærer og tekstilformgiver med afgang fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding.

Hun har siden suppleret sin faglige kunnen med en kandidatgrad i kunsthistorie fra Københavns Universitet.

Lisbeth Tolstrup har i mange år designet strikkeopskrifter for forskellige firmaer og redigeret bøger med tekstilt indhold for flere forlag. Siden 2010 har hun stået bag det tekstile antikvariat tex-antik(link is external).

Billetter
Er du medlem af Biblioteksklubben koster en billet til foredraget 30 kr. Medlemmer kan købe billet fra fredag den 17. august kl. 10.00, mens ikke-medlemmer kan købe billetter fra mandag den 20. august kl. 10.00.

Se mere på; https://guldbib.dk/arrangementer/foredrag/foredrag-fra-glaeden-ved-haandarbejde-til-international-tekstilkunst